Nieuws! archief 2013

29-10-2013

20 jaar OHM

Op maandagmiddag 4 oktober 1993 heette Bikram Lalbahadoersing de luisteraars welkom bij de allereerste uitzending van de OHM op de zender Radio 5. Een dag eerder deed Maya Joeglal hetzelfde op de televisie. De Organisatie Hindoe Media bestaat 20 jaar. Ter gelegenheid hiervan in Hindoewijzer een terugblik op inhoud, doelgroep en bereik van de radioprogramma’s van de OHM. We praten hierover met oud-eindredacteur Bikram Lalbahadoersing, met redacteur en verslaggeefster Sharda Balla en met programmamaker Rinus van Warven. Allen zijn het langst verbonden (geweest) aan de radio-afdeling van de OHM. Ook leggen wij hen de vraag voor hoe het verder moet met het hindoeïstische gedachtengoed, als vanaf 1 januari 2016 de levensbeschouwelijke omroepen worden opgeheven.

29-10-2013

Start 100% NL TV

100% NL TV START 1 OKTOBER

100% NL TV start 1 oktober

Nederland krijgt er vanaf 1 oktober een nieuw TV station bij: 100% NL TV. 100% NL TV is een samenwerking tussen het radiostation 100% NL en de makers van Lite TV. Het nieuwe TV station is vanaf 1 oktober 24 uur per dag te zien bij Ziggo op kanaal 356.

Op 100% NL TV zijn non-stop de clips van artiesten uit Nederland te zien zoals Nick & Simon, Nielson, Anouk, Guus Meeuwis, Jan Smit, Marco Borsato, Gers Pardoel, Ilse DeLange maar ook nederpop klassiekers van Doe Maar, Toontje Lager, De Dijk en Het Goede Doel.

Ook de Nederlandse artiesten reageren verheugd op de start van 100% NL TV. Ben Saunders twitterde deze week: 'dit is pas goed nieuws', toen hij hoorde dat 100% NL TV binnenkort op zijn TV te zien zal zijn. 

Algemeen Directeur Carlo de Boer van 100% NL: "Niet alleen voor de Nederlandse artiesten maar natuurlijk ook voor de miljoenen fans van de Nederlandse popmuziek is de start van 100% NL TV goed nieuws. Volgens het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) hebben ruim 5,9 miljoen verschillende Nederlanders de voorkeur voor Nederlands popmuziek. 100% NL TV kan, net zoals het radiostation, rekenen op een grote groep fans. Wij zijn enorm trots dat Ziggo 100% NL TV vanaf 1 oktober gaat doorgeven aan haar abonnees."

Op dit moment worden gesprekken gevoerd met de andere kabel- en digitale TV providers om 100% NL TV door te geven.